POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.tavika.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
TAVIKA d.o.o., Zgornji Brnik 22, 4207 Cerklje na Gorenjskem (prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza (Vse cene so izražene v EUR (Evrih))
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.
Izdelki, ki so na strani, so na zalogi, razen če ob izdelku ne piše drugače. Pridružujemo si pravico do odstopa prejetega naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.tavika.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.tavika.si izvaja Tavika d.o.o., z matično številko 8878498000. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV-ja (ID: SI 47075341).

Na spletnem mestu www.tavika.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cenah. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Za nakup se na spletni strani www.tavika.si ni potrebno registrirati! Strinjate se, da na vaš elektronski naslov (pridobljen je bil ob vašem nakupu na spletni strani www.tavika.si) prejemate obvestila o novostih, ugodnostih, nagradnih igrah in drugih aktivnostih. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.

NAROČANJE

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost »dodaj v košarico«. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost »košarica«, kjer uredite izdelke in vaše podatke. S klikom na gumb »naslednji korak« boste dodali način plačila in dostave ter opravili dejanski nakup.

V spletni trgovini www.tavika.si so na voljo naslednji načini plačila:

 • po povzetju – z gotovino ali kreditno kartico,
 • po predračunu, ki ga na vaš e-poštni naslov prejmete takoj po končanem nakupu,
 • s kreditno kartico (na voljo je plačilo z vsemi večjimi kreditnimi karticami – MasterCard, Visa …),

Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja Tavika d.o.o. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša do 60 dni ali več, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku, oz. zaradi pomanjkanja zalog. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Plačilo po povzetju
Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času. Znesek vrednost nakupa boste poravnali pri dostavljalcu paketa. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu, oz. kje le tega lahko prevzamete, oz. koga pokličete za ponovno dostavo. V primeru plačila po povzetju, vam bo priračunana provizija, ki se vam bo izpisala že pri spletnem nakupu na spletni strani www.tavika.si.

Plačilo po predračunu
Po oddaji vašega naročila vam bomo na vaš elektronski naslov poslali predračun, ki ga poravnate na poslovni račun podjetja. Izdelki se vam odpošljejo po prejetem celotnem plačilu kupnine. V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila.

Kreditne kartice
Sprejemamo plačilne kartice Visa, MasterCard … Po oddaji naročila na www.tavika.si boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. Vpišite imetnika kartice, številko kartice, CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. Ta način plačila lahko izberete, če nakup opravljate kot fizična ali kot pravna oseba.
Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.tavika.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite spremne dokumente o dostavi (dobavnica).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

CENE

Vse cene so izražene v EUR (Evrih).
Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa).
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Navedene cene artiklov v spletni trgovini tavika.si so navedene v evrih (€) in že 22 % davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

V ceno ni vključen strošek dostave, razen v kolikor je tako napisano.

VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Če je kupec znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 7-ih koledarskih dneh po prejetem naročilu. V tem primeru kupec na lastne stroške nepoškodovano (izdelek ne sme imeti vidnih sledi uporabe) blago pošlje v originalni embalaži, na svoje stroške, na naslov Tavika d.o.o., Zgornji Brnik 22, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
Prav tako ni možno vračilo blaga, ki je bilo izdelano posebej na željo kupca (po naročilu).

STROŠKI POŠILJANJA

Blago, naročeno v spletni trgovini www.tavika.si, gre na pot v najkrajšem možnem času. Če je na zalogi, ponavadi še isti dan. Ko je naročilo odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave razen če je pri izdelku navedeno drugače. Za naročila izdelkov znaša strošek poštnine 3,90 €, pri plačilu po povzetju pa je strošek poštnine in plačila po povzetju skupaj 6,90 €! Dodatnih stroškov pošiljanja dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.tavika.si niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij. Usluge dostave opravlja DPD, lahko pa tudi katero drugo dostavno podjetje.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika dostavne storitve, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke. Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila, oz. boste le tega po prejemu naročila prejeli na mail.

DOBAVNI ROK

Podjetje www.tavika.si vam bo naročeno blago dostavila v 2 do 5 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru plačila z bančnim nakazilom, v kolikor je blago na zalogi.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvideni dostavi obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

VARNOST PODATKOV

Tavika d.o.o., se zavezujem k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vključno z elektronskim naslovom. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb akcij, nagradnih iger, računov in ostale potrebne komunikacije. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo preko spletnega obrazca v rubriki »Kontaktni obrazec«, ki je enostaven za uporabo in zaupen. Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

OSNOVNI PODATKI O PONUDNIKU STORITEV SPLETNE TRGOVINE

Naziv: Tavika d.o.o.
Naslov: Zgornji Brnik 22, 4207 Cerklje na Gorenjskem
Spletna stran: www.tavika.si
E-pošta: info@tavika.si
Telefon: 040 880 079 Klara Žabkar
Davčna številka: SI 47075341
Matična številka: 8878498000
Odgovorna oseba: Klara Žabkar, Ksenija Buh
Transakcijski račun: Sberbank d.d.
TRR.: SI56 3000 0002 9122 540

AVTORSKE PRAVICE

Vsa vsebina na strani www.tavika.si je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logotip, besedila, slike in druge vsebine so last Tavika d.o.o.

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Www.tavika.si se zaveda in spoštuje vaše zaupanje, ki ga izkazujete s tem, ko nam posredujete in dovoljujete uporabo vaših osebnih podatkov. Z dokumentom Politika o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju: politika) vas seznanjamo z nameni in podlago obdelav osebnih podatkov s strani www.tavika.si ter vašimi pravicami na tem področju.

Upravljavec za varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s to politiko, je TAVIKA d.o.o., ki je dosegljiva na elektronskem naslovu info@tavika.si.

Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov

Spletna trgovina: izvedba spletnega nakupa, obveščanje o statusu naročila.

Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov (tretja stranka)

Plačilni pogoji: Vsa plačila potekajo preko kreditnih kartic, predračunov ali po povzetju (Politika zasebnosti). Informacije pridobljene pri plačilu (št. kreditne kartice, itd.) se ne shranjujejo s strani podjetja Tavika d.o.o. Marketing oz. promocijski material: Elektronska pošta uporabnika ali naročnika se pridobiva s pomočjo za to prilagojenega spletnega programa in šele ob privolitvi uporabnika ali naročnika na prejemanje promocij s strani podjetja www.tavika.si.

Rok hrambe osebnih podatkov

Spletna trgovina: dokler uporabnik ne zapre računa.
Seznam elektronskih naslovov: dokler se uporabnik ne izpiše iz seznama.

Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic:

 • pravica dostopa do podatkov;
 • pravica do popravka;
 • pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe);
 • pravica do omejitve obdelave;
 • pravica do prenosljivosti podatkov;
 • pravica do ugovora.
Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov info@tavika.si.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

Veljavnost politike

Ta politika je objavljena na www.tavika.si. Pravila so bila zadnjič posodobljena 15.november 2021.

Prednosti nakupa v spletni trgovini

Varen nakup

Brezplačna dostava za naročila nad 100€

Primerno za vso družino

Boljše počutje in spanje

1
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi